• ulu_fanua_01

O le a le uiga moni o le VFD?

O le a le uiga moni o le VFD?

Mataupu a Chris Kinsfather |Mati 20, 2017 |AC Drives |
O le lalolagi pulea afi e mafai ona fenumiai mautinoa.Faatasi ai ma le fesuiaiga o upu, o le uiga moni o le VFD (Variable Frequency Drive) e mafai i nisi taimi ona fenumiai ma le upu INVERTER.Ina ia malamalama atili pe aisea e mafai ai pe le mafai ona avea le faʻatauina o se VFD ma fofo sili mo oe matou te manaʻo e amata i se faʻamatalaga puupuu ma faigofie ona malamalama i le uiga moni o le VFD.

kgfyt (1)

O le VFD ose masini e fa'aogaina fa'asolosolo fa'aeletise ma fa'aeletonika fa'atasi ma se fa'amoemoe fa'amoemoe e:
● Ave le mana AC i le itu sapalai
● Fa'aliliuina lena mana i le DC voltage
● Teuina lena voltage i le VFD
● Fa'aaogāina o se fa'atekonolosi fa'atekonolosi fa'atekonolosi e ta'ua o le IGBT'S o le a fa'atupuina ai se 'sine wave-like' e mafai ona fa'aogaina e ala i le "suia o le masani 60 HZ frequency" i se isi tau, ma suia ai le saoasaoa o le 3-vase fa'aoso po'o o nisi taimi PM ituaiga afi.

kgfyt (2)

kgfyt (3)

E foliga faigofie sa'o?Le itiiti ifo i le tolu pulufana muamua na faia ... ae o le mea lea e mafai ai ona fai sina faigata.E ui e moni o le VFD o loʻo "Fesuiaʻi" se laina AC i le taimi nei, o le mea e gaosia e le VFD e le o se galu AC mama.O le a le uiga o la'u tala lea?O i'inei e matele ina tatou o'o ai i sina fenumia'i.O se talitonuga masani o le VFD e maua ai se galu AC mama e pei o le ROTARY PHASE CONVERTER (RPC), e le o le tulaga lea.

O le mea moni o le VFD o loʻo tuʻuina mai o se faʻataʻitaʻiga o le galu e ala i le (PWM) faʻaogaina o le lautele o le pulse.Ole galuega ole PWM e na'o le fa'aogaina ole galu ole DC.I lenei fa'ailoga fa'afoliga, o se mea e pei o se afi AC INDUCTION e le mafai ona iloa le va o galu AC ma DC.

kgfyt (4)

O le fa'amoemoega atoa i tua o le masini e leai se mea e sili atu nai lo le fa'afetauiina o saosaoa mana'omia e mana'omia mo fa'agasologa o talosaga.E mafai ona 'ese'ese mai le faiga o felauaiga, faiga ili/pu'u mo le mamafa po'o mana'oga tafe, saosaoa e mana'omia mo milo i nofoaga autu o masini ma le tele o isi ituaiga o fa'agaioiga fa'aoga e fa'aoga i ituaiga uma o alamanuia.

Ae ui i lea, o le mafuaʻaga foi lea e le mafai ai ona faʻaaogaina se VFD e fai ma "GENERAL POWER SUPPLY" e pulea ai le masini, aemaise lava o le MOTOR SPEED CONTROLLER.So'o se fa'aoga sese o lenei fa'amoemoe e mafai ona o'o atu ai i masini ma po'o le fa'aletonu VFD.

O a talosaga e le mafai ona fa'aogaina le VFD?
● Uta fa'asa (Uiuelo, Ogaumu, Fa'avevela, ma isi)
● Motors faʻaleaganuʻu 1 Phase ma pulou
● Meafaigaluega faʻatasi ma se faʻatonuga autu ma (tufatufaʻi totonu) taumafai e faʻaoga le VFD e fai ma sapalai eletise.
● Fa'aogaina o le VFD i se masini e feso'ota'i sa'o i le afi (VFD e mana'omia ona feso'ota'i sa'o i le afi) Tatala ta'avale e fa'atupu ai afi mo se fa'ata'ita'iga.
I se faapuupuuga, e tatau i se tasi ona faʻaaoga se RPC e pulea ai se masini atoa pe a manaʻomia le 3-vaega malosi ma faʻaaoga se VFD pe a manaʻomia moni e se tasi le faʻatonutonuina o le saoasaoa o le afi ma e fesoʻotaʻi saʻo i se afi faʻapipiʻi AC e mafai ona taulimaina le galu e pei ona saunia e le Pule VFD.I le faʻaaogaina o lenei faʻaoga faigofie, o le a le toe i ai se tasi o mea faigaluega.
Chris Tuagane

kgfyt (5)


Taimi meli: Oke-19-2022