• ulu_fanua_01

FAAMATALAGA! Ua suia le maketi!Ressa ma Onsemi o loʻo faʻaumatia poloaiga!

FAAMATALAGA! Ua suia le maketi!Ressa ma Onsemi o loʻo faʻaumatia poloaiga!

DM6A0854

Talu ai nei, na faalauiloa ai e Morgan Stanley Securities le lipoti lata mai "Asia Pacific Automotive Semiconductor", fai mai e lua kamupani gaosi semiconductor tetele, Rexa ma Ansome, ua tuuina atu poloaiga e tipi, ma o loo tipiina poloaiga o suega chip i le kuata lona fa.

E tusa ai ma le lipoti, o mafuaʻaga mo le tipiina o poloaiga na tuʻuina atu e le falegaosimea tele e faʻapea:

1、 TSMC's gaosiga o ta'avale semiconductor wafers i le kuata lona tolu siitia i le 82% i tausaga ta'itasi, 140% maualuga atu nai lo lena i luma o le faamai;

2、 O le vaivai o le faʻatau atu o taavale eletise i le atunuʻu o Saina (faʻatatau mo le 50% i le 60% o taʻavale eletise i le lalolagi atoa) ua taʻitaʻia ai le tuʻuina atu atoa o semiconductors taavale, ma ua amata ona tupu le tulaga o le tipi tasi.

O Zhan Jiahong, o se tagata suʻesuʻe o Morgan Stanley semiconductor industry, na ia faʻailoa mai e tusa ai ma le asiasiga lata mai i le faʻasologa o le faʻasologa o le faʻasologa o semiconductor wafers, o nisi o masini eletise, e pei o le MCU ma le CIS, e aofia ai le Rexa Electronics ma Ansomy Semiconductor, o loʻo tipiina nei nisi. fa'atonuga o su'ega chip i le kuata lona fa, o lo'o fa'ailoa mai ai ua le o toe fa'asoa tupe meataavale.

Fai mai Zhan Jiahong e ala i le faʻatusatusaina o tupe maua a le lalolagi atoa semiconductors taʻavale ma suiga i mea tau taʻavale, e mafai ona maua i tausaga talu ai nei, o le CAGR o tupe maua a le semiconductors e maualuga atu i le 20%, ae o le gaosiga o taavale e na o le 10. %.Mai lenei tulaga, o le tele o oloa gaosi oloa semiconductors na tatau ona tupu i le faaiuga o le 2020 ma le amataga o le 2021. Peitai, na aafia i le salalau atu o le lalolagi COVID-19 i lena taimi, o felauaiga e leʻi sologa lelei pe na motusia foi le sapalai, ua i'u ai i le matua le lava o tupe meataavale ma fa'aauau ai le le lava.

I le taimi nei, talu ai o le aʻafiaga o felauaiga o loʻo faasolosolo malie ona faʻaitiitia, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le TSMC i le gaosiga o meataalo taʻavale i le kuata lona tolu, ma le faʻavaivaia o manaoga maketi i Saina Mainland, lea e aofia ai le 50% i le 60% o le lalolagi. fa'atauga o ta'avale eletise, meataavale ta'avale ua gaosia atoa i le taimi nei, ma le fa'afitauli o le le lava o chip lea na fa'alavelaveina ai pisinisi tau ta'avale mo le tele o tausaga e ono fa'amutaina.

E pei ona tatou iloa uma, o le faʻaogaina o le le lava o tupe meataalo e leʻi faʻaleleia talu mai lenei tausaga.O le mana'oga mo mea fa'akomepiuta fa'atau e fa'aletonu, ma o le tu'uina atu o meataavale ta'avale e pa'ū le mana'omia.O kamupani gaosi meataavale tetele e pei o Texas Instruments, Italia France Semiconductor, Infineon ma NXP ua faʻasalalau uma faʻailoga malosi o le tuputupu aʻe o meataavale.

Infineon, o le taʻutaʻua taʻutaʻua o masini eletise eletise, o loʻo i ai se faʻamoemoega faʻapitoa i le le lava o meataavale taʻavale i se taimi lata mai.Peter Schiefer, le peresitene o le lalolagi atoa o le ATV o lana pisinisi faaeletonika tau taavale, fai mai o loo malosi pea le faasologa o le ATV, ma o nisi oloa ua ova tusi.Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le lava o le gaosiga o le CMOS o le OEM, o le tuʻuina atu ma le manaʻoga o le MCU taʻavale a Infineon i le 2023 e le mafai ona toe foʻi i se tulaga paleni.O Stellantis, o le kamupani gaosi oloa i le lalolagi atoa na maua le malosi faʻaagaga mo se taimi umi o Infineon Power Semiconductor, na fai mai foi ia Oketopa o loʻo faʻamoemoeina o le a tumau pea le vevesi o le sapalai semiconductor seʻia oʻo i le faaiuga o le tausaga a sau.

I le amataga o Novema, na fai mai ai le NXP, o se kamupani gaosi meataalo tele, ina ua tuʻuina atu lana lipoti tau tupe Q3, talu ai o tupe maua mai tupe meataavale na mafua ai se vaega tele, na aloese ai le NXP mai le faʻalavelave o le vave faʻaitiitia o manaoga semiconductor.E pei o le au gaosi oloa i le maketi o taavale afi, fai mai NXP o loʻo i ai pea le le lava o nisi o oloa iinei.O lo'o popole nei le aufaipisinisi pe o le a le umi e mafai ai e le maketi tau ta'avale ona maua se pa'u i lalo o le pa'u tele o mana'oga.

E lei mamao atu, e tusa ai ma suʻesuʻega a le Haina International Group, o le taimi o le tuʻuina atu o chip ia Oketopa na faʻapuʻupuʻu i le 6 aso, o le paʻu tele lea talu mai le 2016, ma faʻamaonia atili ai o loʻo faʻaitiitia vave le manaʻoga o chip.Peita’i, na fa’ailoa fo’i e Hainer e fa’apea, o le taimi e tu’u atu ai le Texas Instruments, lea e tele ana oloa fa’atau oloa ma le lisi o tagata fa’atau, na fa’apu’upu’u i le 25 aso ia Oketopa, ma o lo’o fa’atapula’aina lava le sapalai o nisi o mea ta’avale.E mafai ona iloa e ui lava o loʻo faʻaitiitia le utiuti o pisinisi i le lalolagi atoa, ae o loʻo le lava pea nisi o ana meataavale.

 

Ae o le taimi nei, ua tatalaina e Morgan Stanley se faailoilo maketi fou, lea e ono faailoa mai ai o le le lava ma le siʻosiʻomaga o le tau o le tau lea na afaina ai le pisinisi tau taavale mo se taimi umi o le a faʻaitiitia, ma o le a faʻaumatia le taamilosaga fou o le semiconductor industry. .

——————Sii mai变频器世界 Faaliliuina e le EACON inverter

logo 衍生


Taimi meli: Nov-25-2022